Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 abricots frais
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 150 g de beurre (125 g mou en morceaux et 25 g fondu), et 1 noix pour les moules
- 1 pincée de sel
- 100 g d'eau, tiède
- 80 g de miel
- 1 c. à café de vanille en poudre
- 1 brin de romarin frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2408 kJ / 576 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Tourte aux blettes
2h 20min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Nectarines rôties, biscuits, coulis de fruits rouges
1h
Tarte aux abricots façon crumble
3 Std. 20 Min
Soufflés au fromage double cuisson
1h 25min
Crumble aux pêches et au romarin
45 min
Tarte abricot-framboise
1 Std. 15 Min
Tartelette rustique aux pêches
2h 55min
Cake aux abricots et au citron
55min
Sauce au yaourt
5min
Feuilletés aux olives
40 min
Tartelette au citron
4h 15min