Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée express
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine de blé
- 90 g d'eau froide
Le caramel
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 - 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à soupe de vinaigre
La compotée de clémentine
- 20 g d'eau
- 70 g de sucre en poudre
- 500 g de clémentines, et 3 clémentines en quartiers
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3276.9 kJ / 783.2 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 250.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolats de Noël
1h
Galette pistache et fleur d'oranger
1h 30min
Nids de trifle au chocolat
30 min
Financiers aux amandes
20 min
Sablés au maroilles
50min
Crème pâtissière au caramel
50min
Palets bretons à la coco
45 min
Cookies aux noix de Macadamia
45 min
Marquise au chocolat, crème anglaise
6h 35min
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Flan sans pâte
6 godz.