Galette des rois caramel et clémentine

Galette des rois caramel et clémentine

3.0 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 parts

Składniki

La pâte feuilletée express
  • 200 g de beurre demi-sel préalablement congelé en morceaux
  • 200 g de farine de blé
  • 90 g d'eau froide
Le caramel
  • 250 g de sucre en poudre
    250 g de sucre roux
  • 200 - 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 g de beurre en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
  • 1 c. à soupe de vinaigre
La compotée de clémentine
  • 20 g d'eau
  • 70 g de sucre en poudre
  • 500 g de clémentines et 3 clémentines en quartiers
  • 1 œuf

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 783.2 kcal / 3276.9 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 46.2 g
Węglowodany 90 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 28.7 g
Sód 250.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...