Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filets de poisson, avec ou sans peau, type poisson maigre lotte/merlu (200 g chacun, 2 cm d'épaisseur)
- 1500 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 140 mg
Alternatywne przepisy
Cuisses de poulet sous-vide
1 Std. 30 Min
Sous-vide poisson gras, avec ou sans peau (saumon)
1h 5min
Sous-vide joues de porc
8 godz. 30 min
Sous-vide côtes de porc
2 Std. 50 Min
Sous-vide médaillons de veau
1h 55 min
Caramel liquide
25min
Caramel de base
25min
Sous-vide filets de poulet
1h 55 min
Sous-vide magrets de canard
2 Std.
Brochettes merguez-abricot
50 min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25min
Foie gras sous-vide
72h