Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes
- 30 g de beurre
- 200 g de vin blanc sec
- 300 g de moules fraîches, préalablement nettoyées et dégorgées
- 200 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
- 150 g de poireau, coupé en julienne
- 150 g de carottes, coupées en julienne
- 20 g de farine de blé
- 150 g de crevettes cuites, décortiquées
- 6 vol-au-vent, prêts à garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1410.7 kJ / 337.7 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 629.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassolettes de saint-jacques
30 min
Terrine de poissons aux légumes
6h 30min
Macédoine au saumon et mayonnaise légère
1 Std. 20 Min
Feuilleté au merlu, fondue de poireau et girolles
1 godz. 35 min
Aumônières aux fruits de mer
1h 30min
Court-bouillon
25min
Choucroute de la mer
40 min
Paëlla aux fruits de mer
1h 5min
Moules farcies au beurre d'ail
35min
Marmite du pêcheur
50min
Terrine de saumon aux épinards
2h
Choucroute de la mer au beurre blanc
55min