Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre

Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre

4.0 167 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 2 aubergines en cubes de 3 cm
  • 500 g d'eau
  • 2 oignons moyens, coupés en deux
  • 2 gousses d'ail moyennes
  • 3 cm de gingembre frais
  • 1 c. à soupe rase de paprika
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe rase de cumin en poudre
  • 1 c. à soupe rase de curcuma en poudre
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 4 brins de coriandre fraîche ciselés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 47 kcal / 197 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...