Curry de pois chiches et épinards

Curry de pois chiches et épinards

3.8 270 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

La veille
  • 250 g de pois chiches blancs secs
Le jour même
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 20 g de gingembre frais
  • 10 g de curcuma frais (opcjonalnie)
  • 20 g d'huile végétale
  • 20 g de pâte de curry
  • 500 g d'eau
  • 200 g de lait de coco
  • 3 pincées de sel
  • 400 g d'épinards frais
  • ½ bouquet de coriandre fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 444.8 kcal / 1863.8 kJ
Białko 21.3 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 12.8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 702 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...