
Wersje kompatybilne
Gratin de carotte, patate douce et châtaigne, crème au roquefort
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 650 g de carottes coupées en tronçons
- 700 g de patates douces coupées en cubes de 2 cm
- 60 g de pruneaux dénoyautés coupés en deux
- 200 g de châtaignes cuites et pelées
- 30 g de noix concassées
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 50 g de lait
- 2 pincées de poivre moulu
- 150 g de roquefort coupé en morceaux (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 518.3 kcal / 2162.3 kJ
- Białko
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Błonnik
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 666.3 mg