Urządzenia i Akcesoria
Gratin de pomme au calvados
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
400 g d'eau
-
800 g de pommes coupées en huit
-
10 g de beurre
-
4 œufs
-
10 g de sucre vanillé maison
-
40 g de sucre en poudre
-
100 g de crème liquide 35% m.g.
-
20 g de calvados
-
50 g d'amandes effilées
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
54.3 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1405 kJ /
335.5 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
36.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® et moi n°33
47 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Baeckeoffe aux deux poissons
1 Std. 45 Min
Flan aux pommes
50 Min
Riz au lait gratiné aux pommes
1 Std.
Paris-Deauville
12 Std.
Cuajada aux abricots
50 Min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1 Std. 25 Min
Flaugnarde aux poires
50 Min
Gratin d'abricots au pralin
30 Min
Pain de saumon, crème citronnée
6 Std. 15 Min
Far aux pommes
1 Std.
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 Min
Gâteau de riz au caramel
1 Std. 40 Min