Gratin de pomme au calvados

Gratin de pomme au calvados

4.5 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 400 g d'eau
  • 800 g de pommes coupées en huit
  • 10 g de beurre
  • 4 œufs
  • 10 g de sucre vanillé maison
  • 40 g de sucre en poudre
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
  • 20 g de calvados
  • 50 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 335.5 kcal / 1405 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 36.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 54.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...