Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 800 g de pommes, coupées en huit
- 10 g de beurre
- 4 œufs
- 10 g de sucre vanillé maison
- 40 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 20 g de calvados
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1405 kJ / 335.5 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 54.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12h
Gratin d'abricots au pralin
30min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1 Std. 25 Min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Le milhassou
2h
Cuajada aux abricots
50min
Financier aux pommes façon tatin
55 min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Pasteras aux pommes
25 Min
Far aux pommes
1 Std.
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min