Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'amandes décortiquées
- 2 gousses d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 170 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de vin blanc sec
- 100 g d'eau
- 500 g de palourdes fraîches
- 500 g d'amandes fraîches de mer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1791.5 kJ / 434.5 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 42.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 321 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuisson des bigorneaux
25min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1 Std. 30 Min
Beurre blanc
25min
Langoustines vapeur, mayonnaise au safran
50 min
Raie aux câpres
45min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 min
La cuisson des langoustines
40min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40min
Rillettes de maquereau au fromage frais et aux herbes
1h
Lotte et crevettes à l'américaine
1 Std. 15 Min