Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 70 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 200 g de pineau des Charentes
- 100 g de crème fraîche
- 4 brins de persil frais, équeutés
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1885 kJ / 452 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 463 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rognons de veau sauce madère
20 min
Nage de langouste aux petits légumes et safran
1h
Mouclade
1h
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45min
Maquereaux au vin blanc
3h 30min
Moules à la sauce chorizo
1h
Encornets sautés à l'ail et au chorizo
20 min
La cuisson des langoustines
40min
Moules à l'espagnole
50min
Raie aux câpres
45min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15 min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min