Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 70 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 200 g de pineau des Charentes
- 100 g de crème fraîche
- 4 brins de persil frais, équeutés
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1885 kJ / 452 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 463 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1h 30 min
Moules à l'escabèche
24u.
Brandade de morue
24 Std. 35 Min
Bisque de crevettes et saint-jacques, croûtons au beurre safrané. Médaillons de cabillaud sauce Armoricaine.
50min
Maquereaux au vin blanc
3h 30min
Moules à la bretonne
55min
Mouclade
1u.
Joues de bœuf au cidre
3h 15min
Joues de porc au cidre
1u. 45min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min
Brandade de morue et persillade
50min