Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de whisky
- 280 g de sardines à l'huile, égouttées (2 boîtes)
- pain en tranches
- Wartości odżywcze
- na 470 g
- Kalorie
- 9371 kJ / 2261 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 192 g
- Tłuszcz nasycony
- 104 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1966 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de foie de volaille au porto
72 Std.
Rillettes de truite
3 Std. 30 Min
Rillette de sardine au citron
5 Min
Liqueur de whisky
2h
Tartinable de crevettes aux épices cajun
10 Min
Rillettes de merlu et chorizo doux
12 Std.
Rillettes de maquereau au fromage frais et aux herbes
1h
Tartinade aux deux saumons et citron vert
25 Min
Tartinade de thon et chorizo
50 Min
Rillettes de sardine à la marocaine
15 Min
Rillettes de thon, échalotes et ciboulette
15 Min
Tartinade de chorizo
5 Min