Nage de crustacés au champagne

Nage de crustacés au champagne

4.6 61 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 40 g d'échalotes
  • 300 g de champagne
  • 800 g de moules
  • 300 g de crevettes cuites, décortiquées
  • 12 noix de saint-jacques
  • 45 g de beurre coupé en morceaux
  • 25 g de farine de blé
  • 1 pincée de piment de Cayenne en poudre
  • 2 - 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 250 g de crème fraîche épaisse
  • 1 brin de thym frais effeuillé
  • 2 - 3 pincées de poivre moulu
  • 1 pâte feuilletée maison (230 g environ) (voir "Conseil(s)")
  • 1 œuf battu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1275 kcal / 5306.5 kJ
Białko 43.3 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 57.3 g
Sód 2010.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...