Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de carotte, en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 200 g d'eau
- 300 g de noix de pétoncle
- 100 g de vin blanc sec
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 50 g de bâtons de surimi
- 15 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- 50 g de crème fraîche épaisse
- 1 pincée de piment d'Espelette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 421.7 kJ / 100.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 213.7 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de betteraves et de fromage de chèvre
1 godz. 45 min
Œufs à la sauce aux herbes et biscuits de Pâques
50 dk
Sauce à l'oseille
25 min
Escargots aux rillettes de maquereau fumé
1sa
Tartinable crevettes, crabe et surimi au mélange du trappeur
10 Min
Aspic d'asperges
24h
Rillettes de merlu et chorizo doux
12h
Sauce Messine
10 Min
Crème de sardine au whisky
5 menit
Terrine aux deux poissons
1sa
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45 dk
Rillettes de maquereau au fromage frais et aux herbes
1sa