Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 30 g de chapelure
- 400 g d'eau
- 24 huîtres
- 70 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g de beurre demi-sel
- gros sel
- 100 g de pineau des Charentes
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de poivre blanc en grains, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2330.8 kJ / 557 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Mouclade charentaise
40min
Petits choux aux escargots
1h 20min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40min
Mouclade
1h
Foie gras d'oie à la truffe
72h
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Moules marinières
30min
Sauce au roquefort
20min
Moules au curry
40min
Moules à la crème et au vin blanc
45min
Moules au roquefort
40min