Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1 poireau, en tronçons de 1 cm
- 1 oignon, pelé
- 180 g de crozets, rincés
- 200 g de champignons de Paris frais, en lamelles épaisses
- 150 g de bacon, taillé en lardons
- 100 g de vin blanc
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 brins de persil frais
- sel
- poivre moulu
- 4 c. à soupe de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1469 kJ / 350 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 min
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55 dk
Risotto au poireau et à la pancetta
35 dk
Coquillettes à la courge et au jambon blanc
25 min
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30 Min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 dk
Crozetto aux lardons et poivrons
40 dk
Gratin de crozets, reblochon et poireaux
1 godz. 40 min
Risotto courgette et bacon
35 dk
Risotto de boulgour aux petits pois, ricotta et jambon
35 dk
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40 dk
One pot crozets aux lardons et fromage
30 Min