Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1 poireau, en tronçons de 1 cm
- 1 oignon, pelé
- 180 g de crozets, rincés
- 200 g de champignons de Paris frais, en lamelles épaisses
- 150 g de bacon, taillé en lardons
- 100 g de vin blanc
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 brins de persil frais
- sel
- poivre moulu
- 4 c. à soupe de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1469 kJ / 350 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Flan de poireau et pancetta
35 Min
Risotto courgette et bacon
35 Min
Mijoté de butternut au bœuf et aux nouilles
25 Min
One pot fusilli aux champignons, lardons et ricotta
20 min
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40 Min
One pot pasta aux lardons, courge et romarin
35 Min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 Min
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30 Min
Gratin de courge et chorizo
1h 15min
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 Min
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55min
Gratin de crozets, reblochon et poireaux
1 Std. 40 Min