Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 4 - 5 de cuisses de canard confites, peau retirée et grossièrement effilochées (500-600 g env.)
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 600 g de pommes de terre, coupés en morceaux
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- 2 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1652.8 kJ / 395.3 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 881.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min
Paupiettes de veau aux petits légumes
1sa
Fricassée de poulet
55 dk
Parmentier de canard, panais et carotte
1sa 10 dk
Filet mignon, écrasé de pomme de terre, patate douce et sauce au chèvre
1sa 20 dk
Brandade d'effiloché d'agneau
3h 30min
Cabillaud au chorizo
35 Min
Poulet cacciatore et pâtes
55 dk
Filet mignon à la provençale
55 dk
Soupe de courgette, chèvre et noisette
20 Min
Mijoté de veau au miel de lavande
1 Std. 45 Min
Filet mignon au chorizo et gratin dauphinois
1h 5min