Wersje kompatybilne
Gratin de choux de Bruxelles, maïs et lardons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1000 g de choux de Bruxelles
- 300 g de grains de maïs en conserve
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 150 g de lardons fumés
- 20 g de miel
- beurre, pour le plat à gratin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 803.2 kJ / 191.7 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 354.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto au chou-fleur
45min
Potée de légumes
1 godz. 30 min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45min
Paupiettes de veau au céleri et au camembert
1 godz. 40 min
Spaghetti aux légumes du printemps
35min
Gratin de pâtes et chou-fleur au fromage
1 godz.
Brocoli et pommes de terre, sauce au bleu
30min
Poulet aux choux de Bruxelles curry moutarde
40min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55 min
Chou rouge aux noix, couscous et œuf mollet
55 min
Sauté de veau au curry, pommes de terre et choux de Bruxelles
1 godz.
Mijoté de choux de Bruxelles au boulgour et noisettes
40min