Wersje kompatybilne
Gratin de choux de Bruxelles, maïs et lardons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1000 g de choux de Bruxelles
- 300 g de grains de maïs en conserve
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 150 g de lardons fumés
- 20 g de miel
- beurre, pour le plat à gratin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 803.2 kJ / 191.7 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 354.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parmentier de lentilles et potimarron
1 Std. 25 Min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55 Min
Courgettes farcies aux œufs brouillés
1h 10min
Carottes au curry doux
30 Min
Risotto au chou-fleur
45min
Mijoté de choux de Bruxelles au boulgour et noisettes
40min
Potée de légumes
1h 30min
Chou rouge aux noix, couscous et œuf mollet
55 Min
Tatin de navets
10h
Chou vapeur (300 g)
15 Min
Curry coco aux pommes de terre, butternut et champignons
40min
Brocoli et pommes de terre, sauce au bleu
30 Min