Salade de lentilles, tomates cerise, feta et olives noires

Salade de lentilles, tomates cerise, feta et olives noires

3.5 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 1000 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 400 g de lentilles vertes sèches
  • 100 g d'échalotes coupé en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 6 c. à soupe d'huile d'olive
  • 6 c. à soupe de vinaigre de vin rouge
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 3 pincées de paprika en poudre
  • 250 g de feta détaillée en dés
  • 50 g d'olives noires dénoyautées
  • 100 g de tomates cerise
  • feuilles de menthe (opcjonalnie) ciselées, pour la finition
  • feuilles de basilic frais (opcjonalnie) ciselées, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 493.3 kcal / 2064 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 48.4 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 532.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...