Gratin à la courge et au merlu, crème à la ciboulette

Gratin à la courge et au merlu, crème à la ciboulette

3.5 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

La courge et le merlu
  • 500 g d'eau
  • 800 g de courge butternut coupée en cubes (2 cm)
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 600 g de filets de merlu
La crème ciboulette
  • 100 g de fromage frais type Philadelphia
  • 30 g de jus de citron
  • 50 g de crème liquide 35% m.g.
  • 1 pincée de sel
  • 10 brins de ciboulette fraîche ciselés
  • 1 pincée de poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 368.3 kcal / 1540.3 kJ
Białko 29.8 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 23.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 613 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...