Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de semoule de maïs fine
- 1 c. à soupe de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 7 g de levure boulangère sèche
- 425 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- beurre, pour la poêle
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 391 kJ / 93.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 132.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Harira
7 godz.
Ghoribas marocains
35min
Ghoribas à la noix de coco
20 min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Pains batbout marocains
1h
Crêpes mille trous et coulis de fraises
55min
Batbout au fromage
30 min
Soupe harira
40 min
Msemen
40 min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Crêpes mille trous
1h 10min