Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau, et 2 c. à café
- 10 g de levure boulangère sèche
- 1 c. à café de miel
- 350 g de farine de blé complet
- 150 g de farine blanche, et un peu pour fariner
- 1 ¼ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de graines de nigelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 101.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batbout au fromage
30min
Tajine de boulettes merlan-sardines, sauce tomate et couscous
1h 15min
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2h 10min
Minipizzas ourson
3h 15min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15min
Pain pide (pain turc)
2u.
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Msemen
40min
Pains batbout marocains
1u.
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Crêpes mille trous
1h 10min