Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau, et 2 c. à café
- 10 g de levure boulangère sèche
- 1 c. à café de miel
- 350 g de farine de blé complet
- 150 g de farine blanche, et un peu pour fariner
- 1 ¼ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de graines de nigelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 101.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pides aux trois fromages
1h 40 min
Gözleme aux épinards, à la mozzarella et à la menthe
2h 15 min
Gozleme
1h 40 min
Panini roquette-mimolette
2 godz. 30 min
Pain pide (pain turc)
2 godz.
Pains batbout marocains
1h
Pide au bœuf et à la mozzarella
2 Std. 50 Min
Batbout au fromage
30 min
Cheese naans au curry et à la coriandre
3h 5 min
Msemen
40 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Pizza lahmacun à la turque
1h