Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'amandes émondées
- 250 g de sucre en poudre
- huile de friture
- 75 g d'amandes non émondées
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 œuf
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de beurre fondu
- 15 feuilles de brick, coupées en deux
- 500 g de miel
- quelques pétales de rose séchées comestibles (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1091 kJ / 261 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Chorba tunisienne
45min
Harira
7hod.
Ghoribas marocains
35min
Ghoribas à la noix de coco
20min
Pains batbout marocains
1 godz.
Pains de semoule Matlouh
2 godz. 10 min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2 godz.
Batbout au fromage
30min
Kebbeh (boulettes au bœuf et au boulgour)
2 godz. 15 min
Msemen
40min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Crêpes mille trous
1 godz. 10 min