Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'amandes émondées
- 250 g de sucre en poudre
- huile de friture
- 75 g d'amandes non émondées
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 œuf
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de beurre fondu
- 15 feuilles de brick, coupées en deux
- 500 g de miel
- quelques pétales de rose séchées comestibles (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1091 kJ / 261 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Crêpes mille trous
1ωρ. 10 λεπτ.
Msemen
40 Min
Harcha (galettes de semoule)
1ωρ. 10 λεπτ.
M'semen (crêpes feuilletées)
2 Std.
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Pains batbout marocains
1ωρ.
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2 Std. 10 Min
Chorba tunisienne
45min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 λεπτ.
Kkwabaegi beignets torsadés
4 Std. 10 Min
Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)
13h 10min
Sayadieh (riz épicé au poisson)
50 λεπτ.