Mhencha (gâteaux aux amandes et au miel)

Mhencha (gâteaux aux amandes et au miel)

3.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
30 pièces

Składniki

  • 500 g d'amandes émondées
  • 250 g de sucre en poudre
  • huile de friture
  • 75 g d'amandes non émondées
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 1 œuf
  • 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 100 g de beurre fondu
  • 15 feuilles de brick coupées en deux
  • 500 g de miel
  • quelques pétales de rose séchées comestibles (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 261 kcal / 1091 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...