Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes en poudre
- 150 g de noix de coco râpée
- 50 g de semoule de blé dur
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 30 g de beurre, en morceaux
- 2 œufs
- 30 g d'huile de tournesol
- 10 g de sucre vanillé maison
- 30 g d'eau de fleur d'oranger
- 60 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 616.9 kJ / 148.3 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 7.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 dk
Baklava doré
25 godz. 25 min
Gâteau noix-chocolat
2h 45 min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Amaretti aux amandes
25 min
Crêpes mille trous au maïs
1h 20min
Msemen
40 min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35 min
Fekkas (biscuits croquants)
45 min
Crêpes mille trous
1h 10min
Soupe à la coriandre
50 min
Ghoribas marocains
35 min