Urządzenia i Akcesoria
Frittata Caprese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół100 g
-
sera mozzarella (1 kulka), odsączonego, pokrojonego na 2 cm kawałki125 g
-
jajek6
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody500
-
krem balsamiczny do dekoracji
-
liści bazylii, świeżych do dekoracji5 - 8
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
150 kcal /
628 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
415 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Omlet grecki
35 min
Lekka lasagne z cukinią
55 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min