
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z tartymi warzywami (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
ogórków z odciętymi końcówkami300 g
-
rzodkiewek150 g
-
kalarepy pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika100 g
-
ząbek czosnku1
-
szczypiorku, świeżego posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji10 g
-
kefiru1000 g
-
soku z czerwonych buraków (patrz wskazówka)100 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody400 g
-
jajka4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260.4 kcal /
1089.6 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
791.7 mg