Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą

Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą

4.6 259 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Dressing jogurtowo-koperkowy
  • koperku, świeżego tylko liście
    5 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • jogurtu greckiego
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Sałatka
  • wody
    500 g
  • ziemniaków, młodych obranych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
    600 g
  • zielonych szparagów (1 pęczek), bez twardych końców
    300 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    200 g
  • sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
    80 g
  • roszponki
    80 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 308.8 kcal / 1292.7 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 32.5 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 503.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...