
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing jogurtowo-koperkowy
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 40 g oliwy z oliwek
- 150 g jogurtu greckiego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka
- 500 g wody
- 600 g ziemniaków, młodych, obranych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
- 300 g zielonych szparagów (1 pęczek), bez twardych końców
- 200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 80 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 80 g roszponki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1292.7 kJ / 308.8 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 503.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka z nowalijek w jogurtowym sosie
15 min
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
1 godz.
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min