Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą

Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą

4.6 287 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Dressing jogurtowo-koperkowy
  • 5 g koperku, świeżego tylko liście
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 150 g jogurtu greckiego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka
  • 500 g wody
  • 600 g ziemniaków, młodych obranych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
  • 300 g zielonych szparagów (1 pęczek), bez twardych końców
  • 200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 80 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 80 g roszponki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 503.5 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 1292.7 kJ / 308.8 kcal
Tłuszcz 17.5 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Węglowodany 32.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...