Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
500 g różyczek kalafiora
-
500 g różyczek brokułu
-
4 jajka
-
150 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki150 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
130 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
-
2 żółtka
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
332.9 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
994 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM5)
35 min
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 min
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 godz. 30 min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
45 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35 min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 min
Pizzaiola z kurczaka z purée selerowo-ziemniaczanym
1 godz.
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Bolognese z kalafiorem
55 min