
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
wody500 g
-
różyczek kalafiora500 g
-
różyczek brokułu500 g
-
jajka4
-
sera ementaler pokrojonego na kawałki150 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki200 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
jogurtu greckiego w temp. pokojowej130 g
-
żółtka2
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
237 kcal /
994 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
5.8 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
332.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)
1 godz. 15 min
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 godz. 30 min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Zapiekanka z mięsem mielonym i brokułem (z osłoną noża miksującego)
50 min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 min
Lasagne z warzywami
1 godz. 25 min
Pizzaiola z kurczaka z purée selerowo-ziemniaczanym
1 godz.
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.