Wersje kompatybilne
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 500 g różyczek kalafiora
- 500 g różyczek brokułu
- 4 jajka
-
150
g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
lub 150 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki - 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek
- 130 g jogurtu greckiego, w temp. pokojowej
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 994 kJ / 237 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 332.9 mg
Alternatywne przepisy
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1h 15min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6)
35 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min
Warzywa z serowym sosem; Surówka brokułowa
40 min
Lasagne z warzywami
1h 25min
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 godz. 30 min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Lasagne z grzybami
2 godz. 20 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min