Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 jajka
- 70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- ½ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 czubata łyżeczka soli
- olej rzepakowy, ilość do smażenia placków
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 430.6 kJ / 102.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 179.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35min
Placki cukiniowo-ziemniaczane
1h
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2h
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1h
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1h 10min
Kanapki z gofrów szpinakowych
45min
Placki dyniowe z ricottą
30min
Placki dyniowe z parmezanem
45min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2h 30min