Urządzenia i Akcesoria
Placki z dyni i kurczaka
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
350 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 jajka
-
70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 czubata łyżeczka soli
-
olej rzepakowy ilość do smażenia placków
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
179.2 mg
Białko
7 g
Kalorie
430.6 kJ /
102.8 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
55 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1 godz. 35 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.