
Urządzenia i Akcesoria
Placki z dyni i kurczaka
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)350 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki300 g
-
jajka2
-
mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)70 g
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego½ - 1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli1 czubata łyżeczka
-
olej rzepakowy ilość do smażenia placków
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
102.8 kcal /
430.6 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
5.9 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
179.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Penne z dynią i szynką
40 min
Kulki owsiane z burakiem i borówkami
30 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min