Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej, do natłuszczenia
-
20
g migdałów, ze skórką
lub 20 g migdałów, blanszowanych - 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 opakowanie mozzarelli, light (125 g), pokrojonej na kawałki
- 4 jajka
- 40 g mleka, chudego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki suszonych płatków chili, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 431 kJ / 103 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Smoothie bowl z ananasa
15min
Frittata cukiniowa
40 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1h 20min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Frittata Caprese
30 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min