Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
6 sztuk
Składniki
-
150 g mąki pszennej
-
150 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
650 g wody
-
30 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soli
-
2 limonki ekologiczne, pokrojone w ćwiartki
-
¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
¼ łyżeczki ziela angielskiego, mielonego
-
600 - 700 g fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry i ości
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
150 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
1 - 1 ½ awokado dojrzałego, przekrojonego na pół, bez pestki
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
100 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na kawałki (0,5 x 0,5 cm)
-
150 g mango, dojrzałego pokrojonego w kostkę (0,5 x 0,5 cm)
-
6 - 12 liści sałaty
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
720 mg
Białko
29 g
Kalorie
2070 kJ /
495 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Tacos z krewetkami
25 min
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1 godz. 35 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM5)
1 godz. 10 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1 godz. 40 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min