Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
-
300
g zielonego groszku, świeżego
lub 300 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oleju rzepakowego
- 200 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 100 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- 2 płaty ciasta francuskiego (ok. 800 g)
- 1 jajko, roztrzepane
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1142.1 kJ / 272.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 274 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1h 30min
Zielone szpecle z sosem serowym i pomidorkami
1h 10min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1h 50min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1h
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
1h 20min
Kulebiak z rybą i warzywami
2h
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 Std. 5 Min
Imprezowa gwiazda z pesto
2h 30min
Paszteciki śródziemnomorskie
50min
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
1 Std. 35 Min
Mini tarty z porem
1h
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1h 10min