
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi w sosie pomidorowym; Surówka brokułowa; Sorbet owocowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
30 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
Gnocchi i sos pomidorowy
-
10 - 15 g liści bazylii, świeżych
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
70 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
500 - 800 g gnocchi, gotowych (patrz wskazówka)
-
3 łyżki oleju
Sorbet owocowy
-
60 - 100 g cukru
-
500 g owoców, mrożonych (np. mango, ananasa, gruszki, truskawek, malin, jagód), w kawałkach
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
1 białko (opcjonalnie)
Surówka brokułowa i sos pomidorowy – cd.
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
1 jabłko duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
-
250 g różyczek brokułu
-
30 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
-
25 g oleju
-
10 - 15 g octu jabłkowego
-
1 łyżeczka miodu
-
1 ½ łyżeczki musztardy
-
1 łyżeczka soli ziołowej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 6 łyżek sera mascarpone (125-250 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
964 kcal /
4037 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
50 g
Węglowodany
101 g
Błonnik
15.8 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Sód
2123 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska