
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi w sosie pomidorowym; Surówka brokułowa; Sorbet owocowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych30 g
Gnocchi i sos pomidorowy
-
liści bazylii, świeżych10 - 15 g
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
ząbek czosnku1
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody70 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
gnocchi, gotowych (patrz wskazówka)500 - 800 g
-
oleju3 łyżki
Sorbet owocowy
-
cukru60 - 100 g
-
owoców, mrożonych (np. mango, ananasa, gruszki, truskawek, malin, jagód), w kawałkach500 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)2 łyżeczki
-
białko (opcjonalnie)1
Surówka brokułowa i sos pomidorowy – cd.
-
czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
jabłko duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki1
-
różyczek brokułu250 g
-
orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych30 g
-
oleju25 g
-
octu jabłkowego10 - 15 g
-
miodu1 łyżeczka
-
musztardy1 ½ łyżeczki
-
soli ziołowej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
sera mascarpone (125-250 g)3 - 6 łyżek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
964 kcal /
4037 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
50 g
Węglowodany
101 g
Błonnik
15.8 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Sód
2123 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska