
Urządzenia i Akcesoria
Zupa szpinakowa; Risotto z krewetkami i groszkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki100 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół140 g
-
selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
ząbki czosnku3
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
-
makaronu, suchego, typu tortellini, z dowolnym nadzieniem150 g
-
wody1950 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM3 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
krewetek, surowych, obranych (patrz wariant)250 g
-
masła60 g
-
ryżu do risotto320 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
zielonego groszku, świeżego150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu40 g
-
skórka z cytryny ekologicznej, starta, bez białych błonek, do posypania risotto
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
689.5 kcal /
2884.9 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
27.5 g
Węglowodany
87.8 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Sód
979 mg