Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką

Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką

4.3 52 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • kaszanki (3 szt.), obranej, pokrojonej w 1 cm plastry
    250 - 300 g
  • czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
    200 g
  • wody
    1045 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • kaszy gryczanej, prażonej
    150 g
  • oleju słonecznikowego
    75 g
  • śliwek, dojrzałych bez pestek, przekrojonych na pół
    150 g
  • miodu, płynnego
    10 g
    1 łyżeczka cukru
  • musztardy francuskiej
    15 - 20 g
  • czerwonego octu winnego
    30 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • jabłka, zielonego bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki, następnie w 2-3 mm plastry
    100 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    80 - 100 g
    80 - 100 g mieszanki młodych sałat

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 339.3 kcal / 1420.7 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 35.7 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 922.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...