
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
kaszanki (3 szt.), obranej, pokrojonej w 1 cm plastry250 - 300 g
-
czerwonego buraka pokrojonego na kawałki200 g
-
wody1045 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
kaszy gryczanej, prażonej150 g
-
oleju słonecznikowego75 g
-
śliwek, dojrzałych bez pestek, przekrojonych na pół150 g
-
miodu, płynnego10 g
-
musztardy francuskiej15 - 20 g
-
czerwonego octu winnego30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
jabłka, zielonego bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki, następnie w 2-3 mm plastry100 g
-
liści szpinaku baby, świeżych80 - 100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
339.3 kcal /
1420.7 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
35.7 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
922.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska