
Urządzenia i Akcesoria
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
ryżu brązowego40 g
-
cebuli suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
różyczek kalafiora (z 1 dużej szt.), opłukanych pod bieżącą wodą800 - 850 g
-
wody240 g
-
orzechów nerkowca90 g
-
sosu sriracha (patrz wariant)70 g
-
oleju kokosowego60 g
-
sosu Worcestershire wegańskiego (patrz wskazówka)2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
386.1 kcal /
1621.6 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
27.2 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
8.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKA KUCHNIA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 godz.
Pieczarki nadziewane
1 godz.
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9 godz. 30 min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Warzywny stir-fry z curry
1 godz.
Pieczone falafele i sos jogurtowy z koperkiem
14 godz. 20 min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Kalafior z purée z groszku
40 min