Urządzenia i Akcesoria
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
40 g ryżu brązowego
-
1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
800 - 850 g różyczek kalafiora (z 1 dużej szt.), opłukanych pod bieżącą wodą
-
240 g wody
-
90 g orzechów nerkowca
-
70 g sosu sriracha (patrz wariant)
-
60 g oleju kokosowego
-
2 łyżeczki sosu sojowego, bezglutenowego2 łyżeczki sosu Worcestershire wegańskiego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.9 g
Kalorie
1621.6 kJ /
386.1 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
8.8 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 Min
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 Std. 15 Min
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 Std.
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 Std. 40 Min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 Std. 10 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Kalafior z purée z groszku
40 Min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 Min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 Std.
Koreański ramen z tofu
50 Min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 Min
Tofu po koreańsku
1 Std. 20 Min