Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g d'oignon, émincé
- 350 g d'asperges vertes en morceaux (2 cm)
- 30 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type carnaroli (cuisson 18 min.)
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 c. à café de sel
-
1
c. à café de pistils de safran (voir "Conseil(s)")
lub 1 dose de safran - 1 cube de bouillon de légumes
- 20 g de beurre
- parmesan râpé, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30min
Risotto aux poivrons
35min
Risotto aux asperges et ail des ours
1 godz.
Asperges et hollandaise au yogourt
30min
Risotto au citron et épinards
30min
Pesto de basilic
10 min
Risotto aux asperges
45min
Risotto printanier
1 godz.
Risotto aux asperges
35min
Risotto à la courge
35min
Risotto milanais au safran
30min
Soupe froide de courgette à la grecque
2 godz. 15 min