Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g d'oignon, émincé
- 350 g d'asperges vertes en morceaux (2 cm)
- 30 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type carnaroli (cuisson 18 min.)
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 c. à café de sel
-
1
c. à café de pistils de safran (voir "Conseil(s)")
lub 1 dose de safran - 1 cube de bouillon de légumes
- 20 g de beurre
- parmesan râpé, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto à la courge
35 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Parmigiana al forno
1h 50min
Risotto aux asperges
35 Min
Risotto aux asperges
45min
Risotto aux asperges et ail des ours
1h
Risotto courgette et bacon
35 Min
Risotto aux asperges et petits pois
40min
Risotto printanier
1h
Risotto au safran à la milanaise
1h 30min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 Min
Risotto milanais au safran
30 Min