Purée de topinambours

Purée de topinambours

4.6 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 400 g de racines de topinambours épluchées et coupées en morceaux
  • 250 g de pommes de terre à chair farineuse épluchées et coupées en morceaux
  • 200 g de lait
  • 1 - 1 ¼ c. à café de sel selon les goûts
  • ½ c. à café de cumin, moulu
  • ¼ c. à café de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 20 g de beurre froid

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 98 kcal / 413 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...