Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de racines de topinambours, épluchées et coupées en morceaux
- 250 g de pommes de terre à chair farineuse, épluchées et coupées en morceaux
- 200 g de lait
- 1 - 1 ¼ c. à café de sel, selon les goûts
- ½ c. à café de cumin, moulu
- ¼ c. à café de noix de muscade, fraîchement moulue
- 20 g de beurre, froid
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 413 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté courge-coco
45min
Risotto au poireau
40min
Velouté de patates douces et brochette de poulet
30 Min
Crème de bettes
35min
Risotto aux choux de Bruxelles et au lard
30 Min
Purée de courge en réserve
30 Min
Soupe de potimarron-pomme-poitrine de poulet
40min
Curry de crevettes aux topinambours
45min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40min
Muffins aux châtaignes et chocolat
1h 15min
Purée de pommes de terre-poireaux, sauce aux quenelles
55min
Velouté orange-courge
35min