Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de racines de topinambours, épluchées et coupées en morceaux
- 250 g de pommes de terre à chair farineuse, épluchées et coupées en morceaux
- 200 g de lait
- 1 - 1 ¼ c. à café de sel, selon les goûts
- ½ c. à café de cumin, moulu
- ¼ c. à café de noix de muscade, fraîchement moulue
- 20 g de beurre, froid
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 413 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de patates douces et brochette de poulet
30 min
Risotto aux carottes et endives
40 Min
Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage
35min
Purée de courge en réserve
30 min
Risotto aux choux de Bruxelles et au lard
30 min
Cabillaud et sa purée de céleri et de patate douce
40 Min
Risotto au poireau
40 Min
Soupe céleri-pomme
30 min
Asperges et hollandaise au yogourt
30 min
Soupe de carottes à la menthe
35min
Velouté courge-coco
45 min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50min