Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en morceaux
- 1 oignon jaune, coupé en quatre
- 50 g de beurre, en morceaux
- 300 g de riz spécial risotto
- 50 g de vin blanc
- 700 g d'eau bouillante
- 1 cube de bouillon, émietté
- 1 dose de safran
-
1
c. à soupe de crème
lub 1 c. à soupe de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2336 kJ / 557 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Croûtes au fromage au four
35min
Risotto alla milanese
30min
Parmigiana al forno
1 Std. 50 Min
Risotto courgette et bacon
35min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Risotto alle cinque P
30min
Risotto au citron, burrata et romarin
1h 10min
Risotto au safran à la milanaise
1h 30min
Risotto aux asperges et au safran
35min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30min
Risotto à la tomate et burrata
30min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45min