Velouté vert asperge-épinard

Velouté vert asperge-épinard

4.5 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 800 g d'asperges vertes
  • 60 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 150 g de pommes de terre coupées en morceaux (3 cm)
  • 100 g d'épinards surgelés décongelés et égouttés
  • 425 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes émietté
  • 2 pincées de noix de muscade en poudre
  • 10 g de jus de citron
  • 1 c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 10 g de feuilles de persil frais hachées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 183 kcal / 767 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 8.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 705 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...