Velouté vert asperge-épinard

Velouté vert asperge-épinard

4.5 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • d'asperges vertes
    800 g
  • d'oignon coupé en deux
    60 g
  • gousse d'ail
    1
  • de beurre coupé en morceaux
    40 g
  • de pommes de terre coupées en morceaux (3 cm)
    150 g
  • d'épinards surgelés décongelés et égouttés
    100 g
  • d'eau
    425 g
  • cube de bouillon de légumes émietté
    1
  • de noix de muscade en poudre
    2 pincées
  • de jus de citron
    10 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    150 g
  • de feuilles de persil frais hachées
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 183 kcal / 767 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 8.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 705 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...