Soupe de champignons, bacon grillé et fromage frais

Soupe de champignons, bacon grillé et fromage frais

4.5 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 70 g d'échalotes
  • 20 g de beurre
  • 600 g de champignons de Paris frais dont 500 g en morceaux et 100 g émincés
  • 1 branche de romarin frais effeuillée
  • 100 g de pommes de terre en cubes
  • 400 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 12 tranches de bacon en lamelles
  • 75 g de fromage frais émietté
  • 1 c. à soupe rase de paprika (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 186 kcal / 776 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...