Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g d'huile d'olive
- 100 - 150 g de légumes variés à poêler (oignons, échalotes, poireaux par ex.), en morceaux (2 cm)
- 350 - 400 g de légumes variés (courgettes, carottes, citrouille, patates douces, céleri-rave, panais...), en morceaux (2 cm)
-
50
g de légumes variés surgelés
lub 50 g de petits pois surgelés - 700 - 800 g d'eau
-
1
c. à café de fond de légumes
lub 1 cube de bouillon de légumes -
½ - 1
c. à café de sel
lub ½ - 1 c. à soupe de sauce de soja - 60 - 80 g de pâtes sèches courtes, type ditalini ou risoni
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Minestrone
45 min
Potage aux orties et granola au curry
1h 15min
Minestrone de légumes verts
1h
Soupe onctueuse végétarienne
45 min
Soupe complète végétarienne
30 min
Minestrone d'hiver
1 godz. 10 min
Soupe aux pois
2hod. 10min
Soupe danoise aux pois cassés
1h
Soupe de tomates et haricots rouges
40 min
Bouillon thaï aux légumes
1 godz. 10 min
Soupe de pois cassés finlandaise
12hod.
Soupe corse
13h 15min