Soupe aux pois avec crème fraîche et jambon croustillant

Soupe aux pois avec crème fraîche et jambon croustillant

4.7 73 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 50 g de jambon, en tranches
  • 80 g d'oignon coupé en morceaux
  • 30 g de beurre
  • 500 g de petits pois surgelés
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à soupe de bouillon de légumes en pâte
  • ½ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 10 g de feuilles de menthe fraîche
  • 10 g de mélange de jeunes pousses de salade
  • 20 g de miel
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 166 kcal / 694.6 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 17.1 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 306.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...