Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 5 oranges non traitées
- 200 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 200 g de beurre doux, bien froid et coupé en petits morceaux
- pistaches, décortiquées, émondées et non salées, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 780.1 kJ / 184.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 40.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glaces aux fruits animaux
12 godz. 10 min
Coulant citron-curry
3 Std.
Lemon curd
25min
Parfait glacé aux raisins et aux noix
12 Std.
Eclair caramel-noisette
2 godz.
Puits de meringue à l'orange
4sa 40 dk
Pannacotta au lemon curd
1h 45min
Sorbet ananas-citron vert et ananas rôti
40min
Galette frangipane aux framboises
1 godz. 30 min
Glace au chèvre et son coulis de fraises
12 Std.
Lemon curd Mode Sauce
20min
Sirop de sucre inverti
1 godz. 15 min