Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de sucre en poudre
- 160 g de beurre, très froid et coupé en morceaux
- 60 g de vin blanc
- 15 g de liqueur d'anis
- 15 g de jus de citron
- 1 c. à café de levure chimique
- 300 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 441.4 kJ / 105.5 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 16.3 mg
Alternatywne przepisy
Beignets de crevettes et de patates douces
1sa
La fougasse d'Aigues-Mortes
45 Min
Cubes de sucre d'orge
Ninguna valoración
Sorbet abricot-romarin et cookies aux dattes
12h 30min
Couronne des rois espagnole
3sa
Mojito à la bière
5 dk
Truffes au rhum et à la cannelle
45 Min
Petits pains au lait de soja
2 Std. 20 Min
Croquets aux noix de pécan
55 dk
Tarte à la marmelade d'oranges
2 Std.
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5 Std. 35 Min
Lunettes à la confiture d’abricots
1 Std. 40 Min