Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de sucre roux
lub 250 g de sucre en poudre - 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1030 g d'eau
- 30 g de beurre doux froid, en un morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- ¾ c. à café de sel
- 1 sachet de zeste d'orange râpé (ex. Dr Oetker)
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 80 g de biscuits au beurre, en morceaux
- 100 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 130 g de cacahuètes, grillées et salées
- 3000 g de glace à la vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1768 kJ / 422 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Glace chocolat-cannelle
12 Std.
Glace pêche-fraise
15min
Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®
1hod.
Sauce caramel vanille bourbon
40 Min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5sa
Crêpes aux clémentines
2 Std.
Praliné chocolat-noisette
1hod.
Muffins chocolat blanc, cœur de rhubarbe
50 Min
Sauce caramel au whisky
35 Min
Glace vanille aux myrtilles
12h 30 min
Glace au caramel au beurre salé
14h
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h