Wersje kompatybilne
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les brioches
- 40 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 30 g de miel
- 50 g de lait
- 280 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 20 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 10 g d'eau de fleur d'oranger
- 2 œufs
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 150 g de raisins blancs, secs, moelleux (voir "Conseil(s)")
Les craquelins
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de farine de blé
- 50 g de cassonade
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1895.3 kJ / 451.8 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 369 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioches roulées salées
4 godz. 45 min
Pains aux raisins
20h 15min
Stollen de Noël au fromage blanc
2sa 30 dk
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Brioche des rois citron et fève tonka
4h 30min
Brioche plissée crème aux agrumes
4sa
Kouglof alsacien
17h 10 min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Crème pâtissière au caramel
50 dk
Brioche feuilletée tressée
17小时 45 分钟
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min