Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de poudre d'amande
- 2 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'arôme d'amande amère
- 80 g de griottes en bocal (30 env.) égouttées
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 430.7 kJ / 103.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 4.9 mg
Alternatywne przepisy
Amaretti
25 dk
Brioche espagnole
2 Std. 45 Min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 Std.
Crème caramel et vanille
8 Std.
Tarte au coing
50 dk
Yaourt pomme-myrtille
12h 40 min.
Crème caramel
3sa
Salade de haricots gigantes et coques
1h 5min
Médovik (gâteaux russes à la crème)
2 godz. 40 min
Minipavlova de Pâques aux fraises
3 Std. 35 Min
Gâteau noix-chocolat
2 Std. 45 Min
Boules de neige à l'amande
55 dk