Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de graines de tournesol
- 230 g d'eau
- 10 g de vin blanc (opcjonalnie)
- 100 g de champignons de Paris frais, coupés en deux ou en quatre
- 50 g d'huile d'olive
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- ¼ - ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 10 g de sauce de soja (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 445.8 kJ / 106.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Sód
- 257.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Noix de cajou grillées au curry
30 min
Tartinable crevettes, crabe et surimi au mélange du trappeur
10min
Houmous de betterave
15min
Tartinable œufs-avocat aux épices cajun
30 min
Dip artichaut-mascarpone
15min
Tartinable de pois chiches au mélange du trappeur
10min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10min
Tartinable aux radis et curry breton
20 min
Houmous aux tomates séchées
10min
Tartinade de tomates séchées
10min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20 min
Rillettes de thon, échalotes et ciboulette
15min