Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de graines de tournesol
- 230 g d'eau
- 10 g de vin blanc (opcjonalnie)
- 100 g de champignons de Paris frais, coupés en deux ou en quatre
- 50 g d'huile d'olive
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- ¼ - ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 10 g de sauce de soja (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 445.8 kJ / 106.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Sód
- 257.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare de champignons
35 min
Pannacotta feta et coulis de poivron
2 godz. 40 min
Dip aux noix
15 Min
Tartinable œufs-avocat aux épices cajun
30min
Tartinable crevettes, crabe et surimi au mélange du trappeur
10 Min
Tartinable de crevettes aux épices cajun
10 Min
Tartinable aux radis et curry breton
20min
Dip artichaut-mascarpone
15 Min
Tartinable de pois chiches au mélange du trappeur
10 Min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20min
Houmous de courgette
10 Min
Tapenade olives noires et pruneaux
10 Min