Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g d'eau
- 8 g de levure boulangère sèche
- 400 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 1 ½ c. à café de sel, et un peu pour les oignons
- 1 ½ c. à café de sucre en poudre
- 50 g d'huile d'olive
- 800 g d'oignons, en lamelles
- du poivre moulu
- 80 g d'olives noires dénoyautées
- 1 c. à soupe rase d'origan déshydraté
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2443 kJ / 583 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Croquants aux noisettes et amandes
50min
Tourte à la grecque aux épinards et à la feta
1h
Tyropita (tourte grecque au fromage de brebis)
55min
Cocas niçoises
3h 15min
Soupe au pistou
40 min
Pissaladière
3h
Pissaladière
2 Std. 10 Min
La pichade de Menton
4 Std.
Pissaladière aux oignons rouges
50min
Parmigiana d'aubergine
1h 30min
Tarte aux oignons et tapenade
1h 10min
Tapenade de Marseille
15min