![Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego) Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0da8a6afed6ff28d02b34485a3fe7740/Derivates/fe509bbf2b0c75ac80dd72cd827f992f7df40a75.jpg)
Wersje kompatybilne
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g mąki pszennej
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 800 g cielęciny bez ścięgien i kości, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 5 - 10 g bazylii, świeżej tylko liście
- 200 g kostek boczku
- 20 g oliwy z oliwek
-
500
g cebuli pokrojonej w 1 cm plastry
lub 500 g czerwonej cebuli pokrojonej w 1 cm plastry -
40
g brandy
lub 40 g wódki - 200 - 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 50 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej w plastry
- 15 - 20 g mieszanych ziół, świeżych tylko liście, np. majeranku, tymianku, mięty, bazylii
- 300 g bulionu mięsnego, płynnego (patrz wskazówka)
- 100 g czerwonego wina
- 6 miseczek z chleba (patrz wskazówka)
- pieczywo do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1140 kcal / 4773 kJ
- Białko
- 63 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Węglowodany
- 169.8 g
- Błonnik
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Sód
- 1702 mg